Onze school

Teamfoto 2021-2022 – kopie

Wie zijn wij?

Betrokken, enthousiast, actief en gemotiveerd!

Hoe spelen we in op jouw kind?

Ons onderwijs is gericht op de toekomst. Door middel van de pijlers van Dalton bereiden we de kinderen voor op de maatschappij. Waarin zelfsturing, creativiteit, kritisch denken en sociale verantwoordelijkheid van ze wordt gevraagd.

shutterstock_1797057514

“De opbrengst, dat ben ik”

Een Daltonschool is een school waar leerlingen, leerkrachten, ouders en directie met elkaar samenwerken. Daarbij is het belangrijk dat kinderen de vrijheid krijgen om eigen keuzes te kunnen maken en hun eigen pad te bewandelen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. De leerling is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkelingsproces. De leerkracht heeft hierbij een sturende rol. Om een leerling te kunnen laten ontwikkelen is het van belang dat er effectief wordt gewerkt om doelen te kunnen behalen. Doelgericht werken valt en staat met zelfstandigheid, samenwerken en reflecteren met elkaar.

Om de leerontwikkeling van de kinderen goed te kunnen volgen, gebruiken we het IEP leerlingvolgsysteem. Naast de methodetoetsen volgt de IEP het kind op alle vakgebieden, maar ook op welbevinden en leerstijl. Zo krijgen we een compleet beeld van het ontwikkelingsproces van het kind. Hierdoor kunnen we inspelen op de persoonlijke onderwijsbehoeften van het kind.

shutterstock_1827223871

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

Vanaf jongs af aan bieden we op school lessen aan die een bijdrage leveren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. De KWINK methode wordt wekelijks actief ingezet. Er wordt veel aandacht besteedt aan sociale thema’s, burgerschap en mediawijsheid. Samen zorgen we voor een fijne, sociale en veilige groep/school.

Ons onderwijs is gericht op de (onderwijs) behoeften van de leerlingen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier en niveau. We richten onze begeleiding op het niveau, de doelen en het ontwikkelingsproces van het kind.

shutterstock_1827223871

Onderwijsaanbod voor ieder kind

Voor ieder kind is er binnen de Schatkamer ruimte om te ontwikkelen. We bieden ondersteuning op:

  • Het ontwikkelen van talenten.
  • Ondersteuning en hulp bij de les(stof).
  • Uitdaging en hulp voor meerbegaafde kinderen.
  • Ruimte en ondersteuning gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling.

shutterstock_1827223871

Talent

Kinderen krijgen binnen de Schatkamer de mogelijkheid om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Wanneer kinderen hun talent vroegtijdig ontdekken, kunnen ze gericht opzoek naar een opleiding (en later een baan) waarbij ze met veel plezier hun talenten kunnen inzetten.

shutterstock_1827223871